Over mij - Mark van den Burg


Het fotograferen gaat al ver terug in mijn verleden. Als klein jongetje was ik enorm geïnteresseerd in het maken van mooie plaatjes. Niet alleen fotografie, maar ook tekenen was een grote hobby. Landschappen, dieren, mensen; in alles zag ik mooie plaatjes. Voortdurend was ik bezig om van die mooie dingen die ik zag, een echt plaatje van te maken. Want daar draait het om in de fotografie: dat ene mooie moment, die ik zie als fotograaf, vast te leggen. Naarmate ik ouder werd bleef het fotograferen en tekenen altijd bij me; al was het puur hobby-matig.


In 2006 leerde ik mijn vrouw, Carina, kennen. We zijn gaan samenwonen in het dorp waar we allebei zijn opgegroeid, Oud Beijerland. Op 9 november 2012 zijn we getrouwd en een jaar later kregen wij een prachtige zoon, Levi. In oktober 2016 is onze dochter Veerle geboren..


Door al deze mooie gebeurtenissen in mijn leven, ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het vak fotograferen. Want fotograferen is een echt vak. In 2011 kocht ik mijn eerste spiegel reflex camera, wat ik op dat moment voldoende vond. Maar mijn interesse werd alleen maar groter; waardoor ik mijn fotografie materiaal steeds meer ging uitbreiden.


Op dit moment heb ik een kleine studio aan huis, maar fotografeer ik voornamelijk op locatie. Momenteel focus ik me voornamelijk op foto-shoots, zoals: newborn, kids en zwangerschap. Newborn shoots vinden alleen plaats op locatie.


Een baby voelt zich fijn in zijn eigen vertrouwde en warme omgeving. En als de baby zich fijn voelt; probeer ik de mooiste foto’s te maken. Kids en zwangerschap shoots kunnen thuis, maar ook op een mooi plekje in de natuur plaatsvinden. Zolang het voor de kinderen en zwangere vrouwen maar ongedwongen en relaxed is. Kinderen, maar ook volwassen vinden het vaak onwennig om te poseren. Poseren hoeft voor mij niet. Door gewoon een wandeling te maken aan het strand of te picknicken in het bos, maak ik de foto’s. Zo krijg je spontane en onbevangen foto’s.


Carina gaat vaak mee tijdens de shoots. Zij zorgt voor aankleding en styling en is soms de nodige afleiding voor kinderen. Samen proberen we, zoals ik vroeger altijd zei, mooie plaatjes te maken van waardevolle en meestal belangrijke momenten in iemands leven.


Powered by SmugMug Log In